Zoeken

Rederijen verstikken reisbureaus Algeciras

20 mei 2022 - 18:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Werknemers van 13 reisbureaus bij de veerbootterminal in de haven van Algeciras planden deze vrijdag een protestbetoging om te eisen dat de rederijen hen nog minstens een jaar lang boottickets laten verkopen.

Ongeveer 100 arbeiders keuren het besluit van bijna alle rederijen af om de kaartverkoop zelf over te nemen. Ze waren van plan vrijdag een demonstratie te houden om hun ongenoegen te uiten en te eisen dat de scheepvaartmaatschappijen hen tenminste nog een jaar lang tickets laten verder verkopen, meldt Europa Sur.

Lees ook: Algeciras is klaar voor operatie Marhaba 2022

Het protest werd georganiseerd door de Vereniging van Reisagenten in de haven van Algeciras en gesteund door de vakbond van de openbare sector CCOO. De protestactie is een reactie op de weigering van de rederijen om rekening te houden met de eisen van de werknemers in de sector, die door hun beslissingen hun baan dreigen te verliezen.

Na het besluit van Marokko om zijn grenzen te sluiten vanwege de gezondheidscrisis, onderbraken reisbureaus hun activiteiten in maart 2020. De passagiersdiensten werden op 12 april hervat, tot grote vreugde van de werknemers van deze bureaus. Ze werden echter verrast door het besluit van de scheepvaartmaatschappijen om hen geen codes meer te geven om tickets te verkopen.

Lees ook: Marokkaanse diaspora: reisbureaus in Algeciras woedend

"Als er niets wordt gedaan om deze situatie te veranderen, zullen de bureaus gedwongen zijn personeel te ontslaan en hun deuren te sluiten", waarschuwt de CCOO.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team