Zoeken

Bejaarde man verrast door krakers bij terugkeer uit Marokko

3 juli 2022 - 15:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Een 88-jarige man die in het Franse Montpellier woont, heeft bij zijn terugkeer van zijn reis in Marokko een opmerkelijke ontdekking gedaan.

De 88-jarige had, na vier maanden in Marokko te hebben doorgebracht, geen toegang meer tot zijn appartement en moest bij een buurvrouw gaan slapen. Zonder zijn medeweten was het slot veranderd. Hij lichtte de syndicus in, die de volgende dag een slotenmaker stuurde, aldus Midi Libre. Deze kon de deur openen.

Lees ook: Marokkaan doet vreemde ontdekking na terugkeer uit Marokko

De bejaarde man trof twee Algerijnen slapend aan in zijn appartement. Een van hen is 21 jaar oud en verblijft illegaal in Frankrijk. Vorig jaar legde de rechtbank van Toulouse hem een verblijfsverbod van 3 jaar op. De tweede, een 20-jarige Algerijn, kreeg in mei van de prefectuur van Rouen het bevel het grondgebied te verlaten en werd onder huisarrest geplaatst.

Lees ook: Krakers bezetten Marokkaans gebouw in Amsterdam

De twee verdachten werden in hechtenis genomen. Tijdens hun verhoor legden zij uit dat zij het pand voor twee dagen hadden gehuurd van een man die zij in Plan Cabane hadden ontmoet. Zij werden donderdag door het parket van Montpellier in staat van beschuldiging gesteld. Hun dagvaarding was gepland voor vrijdagmiddag.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team