Zoeken

Marokkaanse chef Nour Eddine Oulouda kookt al 40 jaar 220 artiesten

6 september 2025 - 16:20 - Wereld

©

Al veertig jaar lang is Nour Eddine Oulouda de onmisbare chef-kok van circus Knie. Van maart tot december bereidt de Marokkaanse chef in zijn twaalf meter lange keukenwagen maaltijden voor 220 internationale artiesten uit zestien verschillende landen. Per seizoen serveert hij maar liefst 20.000 maaltijden, waarmee hij een cruciale rol speelt in het succes van het circus.

Volgens Nerina Baldauf, de directieassistente van Circus Knie, is de lunch van Oulouda het enige vaste eetmoment van de dag. Het ontbijt en avondeten regelen de artiesten zelf, afhankelijk van hun optredens en caloriebehoefte. Om alles in goede banen te leiden, werkt Oulouda met een weekplanning. Hij houdt zijn menu’s geheim en verrast de artiesten elke dag met een ander gerecht. "De mensen weten niet van tevoren wat er op het menu staat. Er is geen bord. Elke dag wacht hen een verrassingsmenu", vertelt hij lachend.

Lees ook: Cristiano Ronaldo verrast Marokkaanse chef-kok (video)

In zijn vier decennia lange carrière heeft Oulouda een aantal klassieke gerechten geperfectioneerd, zoals schnitzels met pasta en aardappelsalade, karbonades met friet en cordon bleu. Deze maaltijden worden altijd aangevuld met salade, soep en fruit. Een 23-jarige artiest, die is opgegroeid in het circus, bevestigt: “Ik ben opgegroeid met de keuken van Nour Eddine. Hij is er altijd geweest."

Lees ook: Superchef opent restaurant in Marrakech

Oulouda kwam bij Circus Knie terecht via zijn broer, die jarenlang voor de paarden zorgde. De familie van de chef-kok woont al lange tijd in Zürich, waardoor de stop van het circus in de stad als een ’thuiswedstrijd’ voelt voor de kok. Hij werkt samen met een team van twee personen: een Pool en een andere Marokkaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2025 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team