Zoeken

Marokkaanse bouwbedrijven gaan failliet

13 januari 2023 - 08:00 - Economie

©

Na de impact van de Covid-19 pandemie op bouwbedrijven in Marokko, dwingt nu ook de oorlog in Oekraïne bouwbedrijven hun activiteiten te staken.

Mohamed Mahboub, voorzitter van de nationale bouwvakbond FNBTP, zei dat "de gevolgen van de pandemie en de Russische oorlog in Oekraïne hebben geleid tot een daling van de projecten van de sector van 50 miljard dirham naar 10 miljard dirham in 2022". Dit heeft volgens Al3omk geleid tot problemen voor 7000 bedrijven die werken met overheidsopdrachten in de bouwsector.

Lees ook: Marokko: einde fiscale voordelen voor bouw van sociale woningen nabij

Mohamed Mahboub vertelde de krant Sharq dat het ene bedrijf na het andere zal sluiten als er niets wordt gedaan. Als mogelijke oplossingen stelt hij voor "om de projecttermijnen met nog eens zes maanden te verlengen, de prijzen in de overheidsopdrachten te wijzigen en financiële steun aan bedrijven te verlenen gezien de huidige economische omstandigheden en inflatiedruk".

Lees ook: Marokko: kwart cafés is failliet

De bedrijven die nog actief zijn, worstelen niet alleen met de torenhoge prijzen van bouwmaterialen, maar ook met de moeilijkheid om bij banken financiering te krijgen als gevolg van de strengere voorwaarden waaraan ze moeten voldoen.

Bladna.nl