Zoeken

Marokkaanse ambassadeur in New York ontmoet Israëlische president

1 juli 2021 - 11:20 - Wereld

©

Tijdens een driedaags bezoek aan de Verenigde Staten heeft de Israëlische president Reuven Rivlin onder andere gesproken met de Amerikaanse president Joe Biden en de Marokkaanse ambassadeur in New York.

Rivlin is op 27 juni gearriveerd in New York waar hij verschillende bijeenkomsten van de Verenigde Naties (VN) heeft bijgewoond. Zo heeft hij op 29 juni een gesprek gehad met de secretaris-generaal van de VN, Antonio Guterres, en 20 VN-ambassadeurs waaronder die van Rusland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Bahrein en Marokko, meldt de krant The Jerusalem Post.

Lees ook: Koning Mohammed VI stelt nieuwe premier Israël gerust

Het is de vierde keer dat Rivlin een werkbezoek brengt aan de Verenigde Staten. Waar hij twee maal in 2015 en een keer in 2017 ontmoetingen heeft gehad met de voormalige Amerikaanse presidenten Donald Trump en Barack Obama, heeft hij afgelopen maandag voor het eerst in persoon gesproken met de huidige president Joe Biden.

De Verenigde Staten spelen een belangrijke rol in de normalisering van de diplomatieke betrekkingen tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten, Soedan, Bahrein en Marokko. Afgelopen december heeft Marokko in ruil voor de Amerikaanse erkenning van de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara de betrekkingen met Israël genormaliseerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team