Zoeken

Koning Mohammed VI stuurt bericht naar Joe Biden

8 juli 2021 - 11:20 - Marokko

©

Ter gelegenheid van de viering van de 245ste verjaardag van de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten op 4 juli heeft Koning Mohammed VI een felicitatieboodschap naar de Amerikaanse president Joe Biden gestuurd. In de boodschap heeft de soeverein beloofd dat Marokko zich zal blijven inzetten voor de versterking van de "eeuwenoude bilaterale betrekkingen op basis van wederzijds respect en consideratie".

Daarnaast heeft Mohammed VI de Amerikaanse president veel gezondheid, geluk en gemoedsrust toegewenst. Ook heeft hij het Amerikaanse volk nog meer vooruitgang en welvaart toegewenst.

De Amerikaanse feestdag was voor de Koning ook een aanleiding om samen met Joe Biden stil te staan bij de tweehonderdste verjaardag van het gezantschap van Tanger. Een diplomatieke band tussen de Verenigde Staten en Marokko die twee eeuwen geleden is gesmeed door sultan Moulay Slimane, een verre voorvader van Mohammed VI. "We waarderen het als een symbool van de bevoorrechte en langdurige relatie tussen het Koninkrijk Marokko en de Verenigde Staten van Amerika", verklaarde de Koning in zijn bericht.

Ook benoemde de monarch de samenwerking tussen de Verenigde Staten en Marokko van de afgelopen decennia in verschillende sectoren. "Onze eeuwenoude bilaterale betrekkingen, gebaseerd op wederzijds respect en consideratie, moedigen ons sterk aan om vooruit te gaan en onze banden voortdurend te versterken door middel van ambitieuze partnerschappen op alle gebieden", zei de Koning.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team