Zoeken

Marokkaanse acteur woedend na moord neef door Algerijnse kustwacht

2 september 2023 - 13:00 - Marokko

©

De Marokkaanse acteur Abdelkrim Qissi, beter bekend als Abdel Qissi, is in rouw. Een van de slachtoffers van het incident waarbij twee Marokkanen door de Algerijnse kustwacht werden doodgeschoten, is zijn neef. Hij roept de Marokkaanse autoriteiten op om deze zaak voor de internationale rechtbanken te brengen.

Bilal Kissi, de neef van acteur Abdelkrim Qissi, is één van de twee Franse Marokkanen die dinsdag koelbloedig werden doodgeschoten door de Algerijnse kustwacht in de Algerijnse wateren, nadat ze met hun jetski’s verdwaald waren. Woensdag werd zijn lichaam gevonden en overgebracht naar het mortuarium van Berkane. De begrafenis vond dezelfde dag plaats in Bni Drar. In een bericht op Facebook veroordeelde de acteur een moord, gemotiveerd door "de haat die de Algerijnse leiders voelen jegens de Marokkanen, een haat die al lang bestaat, sinds de oprichting van dit land in 1962."

Lees ook: Marokkanen vermoord door Algerijnse leger: Marokko start onderzoek (video)

"Ze hebben Bilal Kissi, mijn kleine neef, vermoord. Zijn enige fout was het betreden van de Algerijnse territoriale wateren. Hij woonde in Frankrijk en zoals veel jongeren uit Marokko keerde hij terug naar zijn land van herkomst. De Algerijnse troepen kozen ervoor om op deze onschuldige jongeren, zonder waarschuwing te schieten (er werden minstens vijf kogels in zijn lichaam gevonden)", vertelt Abdelkrim Qissi, bekend van zijn rollen met Jean-Claude Van Damme in diverse actiefilms.

Lees ook: Marokkanen vermoord door Algerijnse leger: overlevende getuigt (video)

Abdelkrim Qissi vertelde ook dat "verschillende leden van zijn familie in het verleden al werden vermoord door de Algerijnse grenspolitie". Zijn familie komt uit een dorpje vlakbij de grens met Algerije. "Mijn familie heeft en blijft een zware prijs betalen door deze haat", betreurt de voormalige Belgisch-Marokkaanse bokser. Hij hoopt dat de Marokkaanse autoriteiten deze zaak voor internationale rechtbanken zullen brengen. De Marokkaanse justitie heeft reeds een onderzoek ingesteld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team