Zoeken

Marokkanen vermoord door Algerijnse leger: Marokko start onderzoek (video)

1 september 2023 - 18:00 - Sport

©

Marokko heeft een onderzoek geopend naar de dood van twee in Frankrijk wonende Marokkanen die werden doodgeschoten door de Algerijnse kustwacht vlakbij Saïdia, nabij de Algerijnse grens.

Twee mannen van 28 en 40 jaar die in Frankrijk woonden, werden onder vuur genomen terwijl ze aan het jetskiën waren nabij de kuststad Saidia, aan de Algerijns-Marokkaanse grens. Beiden behoorden tot een groepje van vier Marokkanen, allemaal woonachtig in Frankrijk, die in het gebied aan het jetskiën waren toen ze verdwaalden.

Lees ook: Franse Marokkanen doodgeschoten door Algerijnse marine

Na het schietincident werd het lichaam van het 28-jarige slachtoffer, vader van twee jonge kinderen, meegesleurd door de stroming en later teruggevonden in Marokkaanse wateren. Het stoffelijk overschot van de jongeman werd naar het mortuarium van Berkane gebracht.

Lees ook: Marokkaanse vrouw doodgeschoten door Algerijns leger

Een overlevende, die zijn broer verloor bij het schietincident, vertelde bij zijn terugkeer in Marokko dat ze vanuit Algerijns grondgebied waren beschoten. Een vierde Marokkaan raakte gewond en is momenteel in handen van de Algerijnse autoriteiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team