Zoeken

Drie Marokkanen op jetski’s gearresteerd door de Algerijnse autoriteiten

13 december 2023 - 18:00 - Wereld

©

Drie Marokkanen op jetski’s zijn begin deze week door de Algerijnse kustwacht gearresteerd nadat ze naar verluidt de Algerijnse territoriale wateren waren binnengevaren.

In een verklaring van het Algerijnse ministerie van Defensie wordt gemeld dat de kustwacht op maandag 11 december om 8:40 uur drie personen heeft gearresteerd die op jetski’s de Algerijnse territoriale wateren waren binnengekomen, 7 zeemijlen ten noorden van de Algerijnse kustplaats Marsa Ben M’hidi. De arrestanten hebben alle drie de Marokkaanse nationaliteit.

Lees ook: Smail Nabi gevangen in Algerije: zijn familie vecht voor zijn vrijlating

Dit incident volgt op een eerder voorval op 29 augustus, waarbij de Algerijnse marine twee van vier jonge vakantiegangers – drie Franse Marokkanen en een Marokkaan – heeft doodgeschoten. De vier waren verdwaald geraakt op hun jetski’s in de Algerijnse maritieme zone nabij het resort van Saïdia.

Het lichaam van Bilal Kissi, een 29-jarige Frans-Marokkaanse burger, werd drijvend in de Marokkaanse wateren gevonden door een visser. Het lichaam van Abdelali Mechaouer, een 40-jarige Marokkaan, werd de volgende dag geborgen in Algerijnse wateren en naar het mortuarium in Tlemcen gebracht. Zijn lichaam wordt nog steeds vastgehouden in Algerije, ondanks pogingen van zijn familie om het terug te krijgen. Smail Nabi, ook een Franse Marokkaan, werd geraakt, gearresteerd en veroordeeld door Algerije voor illegale binnenkomst op het Algerijns grondgebied. Zijn familie vecht voor zijn vrijlating. Mohamed Kissi werd gered door de Marokkaanse kustwacht die naar hen op zoek was.

Lees ook: Schietincident Saïdia: Algerije weigert lichaam slachtoffer terug te geven

Op 3 september meldde het Algerijnse ministerie van Defensie in een verklaring dat de Algerijnse kustwacht de vakantiegangers aan boord van de jetski’s had gesommeerd te stoppen, maar dat zij hadden geweigerd te gehoorzamen en ervoor hadden gekozen om te vluchten. Deze versie van de gebeurtenissen wordt tegengesproken door Mohamed Kissi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team