Zoeken

Marokkaanse paspoort één van de minst sterke ter wereld?

21 december 2023 - 08:00 - Marokko

©

Uit een recente ranglijst blijkt dat het Marokkaanse paspoort een van de minst machtige paspoorten ter wereld is.

In de index van de sterkste paspoorten samengesteld door VisaGuide in december 2023, scoort het Marokkaanse paspoort 28,71 en staat het op de 128e plaats van de 199 beoordeelde landen. Marokkaanse burgers kunnen zonder visum naar 38 landen reizen, terwijl 30 andere landen elektronische visa (eVisa) verstrekken aan houders van het Marokkaanse paspoort.

Lees ook: Reizen naar het buitenland: wat is het Marokkaanse paspoort waard?

Spanje heeft het sterkste paspoort ter wereld volgens dezelfde index, met een score van 90,36 in december 2023. Het Singaporese paspoort staat op de tweede plaats, gevolgd door de paspoorten van Duitsland, Italië en Frankrijk. Deze landen scoren hoog dankzij de toegang die hun paspoorten bieden tot een groot aantal landen zonder de noodzaak van een voorafgaand visum.

Lees ook: Dit is de nieuwe ranking van het Marokkaanse paspoort

De World Passport Index van VisaGuide baseert zich op een classificatiesysteem dat paspoorten van 199 landen beoordeelt op basis van het aantal bestemmingen dat hun houders kunnen bezoeken zonder visum. Voor de samenstelling van deze ranglijst kent VisaGuide aan elke bestemming een zogenaamde ’Destination Significance Score’ (DSS) toe. Deze score is afhankelijk van de visumbeleid van de bestemming, het bruto binnenlands product (BBP), de machtindex, de toerisme-index en de Human Development Ind

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team