Zoeken

Nieuwe rangschikking Marokkaanse paspoort bekend

28 november 2022 - 09:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse paspoort heeft 3 punten gewonnen op de jaarlijkse ranglijst van de beste paspoorten ter wereld, waardoor het internationaal beter scoort.

Volgens de meest recente ranking van het Britse adviesbureau Henley & Partners, staat het Marokkaanse paspoort op de 82ᵉ plaats van 112 onderzochte landen wereldwijd en biedt het houders de mogelijkheid om zonder visum naar 65 landen te reizen. Deze prestatie blijft echter onder het algemene mobiliteitsgemiddelde, aldus het adviesbureau, dat eraan toevoegt dat Marokko de 82ᵉ plaats deelt met Ghana en Cuba.

Lees ook: Nieuwe ranking Marokkaans paspoort in de wereld

Op regionaal niveau staat Algerije ver achter Marokko, op plaats 94 met 53 bestemmingen. Het Tunesische paspoort is 77ᵉ en laat Tunesiërs toe om zonder visum naar 71 landen te reizen. Het Mauritaanse paspoort staat op plaats 87ᵉ en laat reizen naar 60 landen zonder visum toe.

Lees ook: Hoeveel is een Marokkaans paspoort waard?

Wereldwijd staat Japan bovenaan de ’The Henley Passport Index’ met een visumvrije toegang tot 193 landen. De tweede plaats wordt gedeeld door Singapore en Zuid-Korea. De paspoorten van beide landen geven hun onderdanen toegang tot 192 landen zonder visum. Op de derde plaats wereldwijd komen Duitsland en Spanje met 190 landen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team