Zoeken

Veranderingen op komst voor Marokkaanse paspoorten

26 december 2023 - 13:00 - Marokko

©

In Marokko zijn enkele veranderingen gepland voor nieuwe aanvragen en voor vernieuwingen van het Marokkaans paspoort. Dat heeft minister Abdelouafi Laftit van Binnenlandse Zaken aangekondigd.

Marokkanen zullen binnenkort hun paspoort kunnen aanvragen of vernieuwen zonder daarvoor hun huis te hoeven verlaten, aldus de minister tijdens een parlementaire sessie. Het enige dat nodig zal zijn, is het gebruik van de nationale elektronische identiteitskaart (CNIE) of het verlopen biometrische paspoort.

Lees ook: Marokkaanse paspoort één van de minst sterke ter wereld?

In zijn toelichting benadrukte Laftit de lopende inspanningen om het digitaliseringsproces te verbeteren en verzekerde dat er maatregelen worden getroffen om burgers te beschermen tegen mogelijke fouten of het verlies van elektronische zegels. Hij vermeldde ook dat deze zegels een geldigheid van tien jaar hebben en beloofde een betrouwbare service.

De minister herinnerde eraan dat zijn departement dit jaar gemiddeld 5348 biometrische paspoorten per dag heeft uitgegeven, wat neerkomt op in totaal 1.139.206 paspoorten. Ook werd de wachttijd tijdens piekperiodes tussen april en augustus aanzienlijk verkort, met soms wel 11.000 verwerkte aanvragen per dag.

Lees ook: Vakantie in Marokko? Let op de geldigheid van je paspoort

Wat betreft de bescherming van persoonsgegevens, stelt Abdelouafi Laftit dat zijn ministerie een beveiligde cloud heeft die niet alleen zorgt voor vlotheid en snelheid in de procedures, maar ook de persoonlijke gegevens van Marokkanen beschermt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team