Zoeken

Vakantie in Marokko? Let op de geldigheid van je paspoort

24 april 2023 - 13:00 - Marokko

©

Toen Fabiola Santiago uit Miami haar reis naar Casablanca boekte, ontdekte ze dat haar paspoort in juni verloopt. Een deadline die haar reis bijna in gevaar bracht, want Marokko vereist een Amerikaans paspoort dat "minstens zes maanden geldig" is.

"Het tweede deel van de boekingsprocedure vroeg me om te bevestigen dat ik een geldig Amerikaans paspoort had. Natuurlijk had ik dat. Toen kwam de waarschuwing: Marokko vereist een Amerikaans paspoort dat minstens zes maanden geldig is", legt Fabiola uit aan de Miami Herald, waarbij ze aangeeft dat haar paspoort in juni verloopt. Ze probeerde onmiddellijk een nieuw paspoort te verkrijgen, maar veel kantoren waren overbelast of al gesloten.

Lees ook: Wat is het Marokkaanse paspoort waard in het buitenland?

Fabiola moest een nieuwe foto maken, een nieuwe aanvraagformulier downloaden en 209,53 dollar betalen. Het paspoort werd op tijd afgegeven waardoor ze haar vakantie in Casablanca alsnog kon boeken. Amerikaanse toeristen die van plan zijn naar Europa of Marokko te reizen, moeten ervoor zorgen dat ze de toegangsregels van de bestemmingslanden controleren voordat ze vluchten boeken, omdat veel landen, zoals Marokko, vereisen dat het paspoort bij aankomst nog zes maanden geldig is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team