Zoeken

Marokkaan heeft top reactie op tweet Vox-parlementslid

3 december 2022 - 21:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Een jonge Marokkaan reageerde op een tweet van Rocío de Meer, een parlementslid van de Spaanse extreem-rechtse Vox-partij, die Marokkanen in Almeria bekritiseerde voor het vieren van de overwinning van Marokko op België op het WK in Qatar.

"Dit is niet Marrakech, maar de Manolo Escobar straat in El Ejido (Almeria) die de overwinning van Marokko op België viert. Dat is nu net wat multiculturalisme inhoudt. Een mislukking", twitterde De Meer als bijschrift van een filmpje waarop honderden Marokkanen in de Spaanse stad hun vreugde uitten over de overwinning van de Atlas Leeuwen.

Lees ook: Spaanse Vox-partij eist uitzetting Marokkaanse rapper Morad

De jonge Marokkaan, met de gebruikersnaam @10wawy, veroordeelde de opmerkingen van het Vox parlementslid. "We deden niets verkeerd of kwetsten niemand, we zijn gewoon de overwinning van ons nationale team aan het vieren," aldus de jongeman in een tweet die al meer dan 16.000 likes en 2400 shares telt.

Lees ook: Spaanse partij wil leger inzetten bij Sebta en Melilla

"Als de Britten op Tenerife alles vernielen, praat niemand erover," vervolgde de jongeman. Tal van internetgebruikers hebben de reactie van de jonge Marokkaan toegejuicht en het parlementslid er op gewezen dat Spanjaarden ook in het buitenland samenkomen om hun overwinningen te vieren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team