Zoeken

FAR lost waarschuwingsschoten tegen Mauritaans konvooi

10 januari 2021 - 21:20 - Marokko

©

Het Marokkaanse leger (FAR) heeft in één maand tijd twee keer schoten gelost bij de verdedigingsmuur aan de grens met Mauritanië. Afgelopen dinsdag zijn er waarschuwingsschoten afgevuurd op een konvooi van Mauritaanse goudzoekers.

Het Mauritanian News Agency meldt dat elementen van de FAR "waarschuwingsschoten hebben afgevuurd op een groep goudzoekers, ten noordoosten van Bir Agrine". Er zijn geen slachtoffers gevallen bij de beschieting. Het Marokkaanse leger besloot de schoten te lossen omdat het konvooi te dicht bij de scheidingsmuur was gekomen.

Twee weken geleden heeft het Marokkaanse leger per vergissing een militair voertuig van de Mauritaanse strijdkrachten beschoten in het grensgebied. Het ging om een patrouille die tijdens een achtervolging van drugshandelaren te dicht in de buurt was gekomen van de verdedigingsmuur.

Het Mauritaanse leger heeft in een verklaring laten weten dat het schieten was gestopt op het moment dat zij zich identificeerden aan de Marokkaanse soldaten. De patrouille heeft geen schade opgelopen bij dit incident.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team