Zoeken

Heeft het Marokkaanse leger drie militieleden van Polisario gedood?

21 april 2021 - 19:00 - Marokko

©

Volgens nieuwe informatie zouden de Royal Armed Forces (FAR) maandag zeker drie militieleden van de Polisario gedood hebben, op een tiental kilometer van de Marokkaans-Mauritaanse grens. Geen enkele officiële bron heeft deze informatie vooralsnog bevestigd.

Een infiltratieoperatie in de streek van Tifariti, op 130 km van Smara en op ongeveer 10 km van de Marokkaans-Mauritaanse grens, kostte het leven aan drie gewapende Polisario-elementen. Een vierde militielid raakte daarbij gewond, zo melden Mauritaanse en separatistische media. Indien deze informatie door een officiële bron wordt bevestigd, zou de onafhankelijkheidsbeweging vier van haar soldaten hebben verloren, waaronder een hoge ambtenaar.

Op 7 april overleed Addah Al-Bendir, hoofd van de Polisario gendarmerie in het Rouss Irni gebied van Tifariti, door een Marokkaanse drone aanval. Marokko heeft niet over deze operatie gecommuniceerd. De onafhankelijkheidsbeweging heeft dit wel bevestigd. "Een van onze militaire leiders is gesneuveld op het slagveld in de bevrijde gebieden van de Sahara, tijdens een aanval uitgevoerd door een drone van het Marokkaanse leger," vertelde vertegenwoordiger Oubi Buchraya Bachir, aan persdienst RFI.

Sinds november 2020 zijn de vijandelijkheden tussen Marokko en de Polisario in alle hevigheid hervat. Militieleden van de onafhankelijkheidsbeweging hadden de bufferzone van El Guerguerat wekenlang geblokkeerd, waardoor de verkeersstroom tussen het koninkrijk en Mauritanië werd belemmerd. De FAR voerde toen op bevel van Koning Mohammed VI, een militaire operatie uit om de doorgang vrij te maken. Vervolgens bouwde Marokko een verdedigingsmuur ter beveiliging van de grensovergang van Guerguerat, die met 50 kilometer werd verlengd tot Touizgui.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team