Zoeken

Marokko neemt deel aan militaire oefeningen met de Verenigde Staten

24 juni 2021 - 17:00 - Marokko

©

Op uitnodiging van de Verenigde Staten zal de Koninklijke Marokkaanse Marine voor de allereerste keer deelnemen aan Sea Breeze, één van de grootste maritieme militaire oefeningen. Deze militaire oefening vindt plaats van 28 juni tot 10 juli in de Zwarte Zee.

Een primeur! De Koninklijke Marokkaanse Marine zal deelnemen aan de militaire oefening Sea Breeze, een operatie die elk jaar gezamenlijk wordt georganiseerd door de Verenigde Staten en Oekraïne, met deelname van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO), schrijft het Amerikaanse leger op zijn Twitter-account.

Het bijzondere aan de editie van 2021, is dat de sterkste marines ter wereld, waaronder die van de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, de NAVO, Israël, Japan, Brazilië en Frankrijk, zullen deelnemen aan de militaire oefening, die tot doel heeft de maritieme veiligheid in het gebied rond de Zwarte Zee te versterken.

Lees ook: Koninklijke Marokkaanse Marine neemt deel aan operatie "Phoenix Express 2021"

In totaal zullen 5000 militairen uit 32 verschillende landen deelnemen aan de 21ᵉ editie van Sea Breeze, die zal plaatsvinden van 28 juni tot en met 10 juli. Daarnaast zullen er ook nog eens 40 vliegtuigen, 32 schepen en 18 teams met speciale strijdkrachten aanwezig zijn.

Op het programma staan oefeningen in maritieme interdictie, luchtverdediging, anti-onderzeebootbestrijding, opsporing en redding, en speciale operaties achter de vijandelijke linies. Dit zal voor de Koninklijke Marokkaanse Marine een gelegenheid zijn om oorlogsschepen te onderzoeken en te oefenen met de nieuwste technologieën samen met de sterkste marines van bevriende landen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team