Zoeken

Marokkaans kind in kritieke toestand na elektrische schok in Spanje

22 juni 2023 - 11:00 - Wereld

©

Mohamed, een 12-jarige jongen van Marokkaanse afkomst, werd maandag geëlektrocuteerd tijdens de Midzomerfeesten in El Albujón (Cartagena). Hij werd opgenomen op de intensive care in een ziekenhuis in Murcia.

Het kind kreeg een elektrische schok en werd bewusteloos op de grond gevonden door een man die een klein fastfoodrestaurant uitbaatte. "De man begon te schreeuwen toen hij het kind zag: hij haalde zijn tong uit zijn mond en draaide hem op zijn zij. De jongen had het geluk dat twee dienstdoende verpleegsters hem bijstonden tot de ambulance er aankwam," vertelt een woordvoerder van de wijkraad El Albujón (Cartagena) aan El Español.

Lees ook: Spanje: Marokkaan in bad geëlektrocuteerd

Mohamed, bijgenaamd "Mbappé" door zijn schoolvrienden, werd opgenomen op de intensive care van het ziekenhuis Virgen de La Arrixaca in Murcia. "Ze zeggen dat hij brandwonden op zijn arm heeft en dat ze hem moesten intuberen, maar het gaat beter met hem", zegt de woordvoerder van de wijkraad. De Guardia Civil heeft een onderzoek ingesteld om de omstandigheden van het incident te kunnen achterhalen. "De meest plausibele hypothese is dat het kind op hetzelfde moment het chaletje aanraakte en de lantaarnpaal die er net achter staat. Die was net een verbinding aan het maken waardoor hij een elektrische schok kreeg", legt de woordvoerder uit.

Lees ook: Marokko: bevolking in shock na elektrocutie kind

Na een grondige controle van de elektrische installaties van alle stands op de beurs hebben de ingenieurs en technici van het stadsbestuur van Cartagena "geen anomalieën ontdekt". De activiteiten in het beurscentrum werden dinsdag opgeschort en zullen woensdag worden hervat. Mohamed ligt nog steeds op de intensive care op de kinderafdeling van het ziekenhuis. De recherche zet het onderzoek voort.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team