Zoeken

Amine komt om in Zara-winkel, familie vraagt hulp voor repatriëring

19 september 2023 - 23:00 - Wereld

©

De familie van Amine, een 39-jarige man die om het leven kwam in een Zara-winkel in het Franse Rouen op 1 september, heeft een crowdfunding op Leetchi gestart om geld in te zamelen om zijn lichaam naar Marokko te kunnen repatriëren en hem te begraven.

De familie van Amine heeft niet voldoende middelen om de repatriëring en de begrafenis van de 39-jarige man in Marokko te betalen. Daarom hebben ze een online inzamelingsactie opgezet om de benodigde fondsen te werven. Amine werkte al enkele jaren in het familiebedrijf Rouen Dépannage Services, dat geleid wordt door zijn echtgenote. Op 1 september werd hij het slachtoffer van een dodelijk werkongeval toen hij een lek repareerde in een Zara-winkel in Rouen, meldt Paris Normandie.

Lees ook: Spanje: anonieme weldoener betaalt repatriëring vermoorde Hassna

"Toen hij de laatste schroef aandraaide, viel hij voorover op de tegelvloer en gleed vervolgens van de trap. Zijn vrouw was getuige van het ongeval. Ze zag alles gebeuren. Zij was het die een hartmassage toepaste en de hulpdiensten waarschuwde. Het was voor haar een enorme schok. Ze is diep getraumatiseerd," vertelt Amine’s schoonzus Najate. Hij had meerdere breuken en werd in kritieke toestand opgenomen op de intensive care van het academisch ziekenhuis in Rouen, waar hij later aan zijn verwondingen overleed.

Lees ook: Familie neergestoken Marokkaanse vraagt hulp aan Marokko voor repatriëring

Najate herinnert zich Amine als "een steeds glimlachende persoon, een harde werker, altijd vrolijk, die nog een heel leven voor zich had."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team