Zoeken

Marokkaanse probeert haar drie kinderen te vermoorden in Spanje

24 juli 2023 - 16:58 - Wereld

©

Een Marokkaanse vrouw die haar drie kinderen in het Spaanse Fitero probeerde te vermoorden, zou ernstige mentale problemen hebben volgens haar man.

De vader van de drie kinderen, van wie de jongste nog steeds op de intensive care in het ziekenhuis ligt maar buiten levensgevaar is, heeft aan Antena 3 Noticias bevestigd dat hun moeder aan psychische problemen lijdt. De man, nog steeds in shock, beweert niet te begrijpen wat er is gebeurd. Het gezin had gepland om eind juli naar Marokko te gaan.

Lees ook: Marokkaan in Spanje vermoordt zijn vader, een imam, om ’de duivel te verdrijven’

De feiten vonden afgelopen donderdag plaats. De moeder probeerde haar kinderen van 9, 5 en 3 jaar oud te vergiftigen. Toen dat niet lukte, stak ze hen neer met een scherp voorwerp. De twee oudste kinderen konden ontsnappen. Een buurman waarschuwde de Guardia Civil, die onmidellijk een patrouille naar de plaats van het incident stuurde, waar de drie kinderen gewond werden aangetroffen.

Lees ook: Vader hoofdverdachte dubbele kindermoord in Marrakech

De moeder, die ernstig gewond raakte na een zelfmoordpoging, werd ook in het ziekenhuis opgenomen. Haar kamer wordt bewaakt door agenten van de Guardia Civil. De gemeenteraad heeft de daad veroordeeld en steun aan het gezin betuigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team