Zoeken

Baby Marokkaanse vrouw overleeft dodelijke brand in Frankrijk

26 november 2023 - 19:00 - Wereld

©

In de Franse stad Stains is de baby van een Marokkaanse vrouw gered uit een verwoestende brand die in een vervallen gebouw uitbrak in de nacht van vrijdag op zaterdag. Het kind, dat gevangen zat in het appartement waar het met zijn ouders woonde, is in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen.

Een getuige die in een naburig gebouw woont, beschreef de angstaanjagende scene. Hij zag dikke zwarte rook en een vrouw op de stoep wiens armen ernstig verbrand waren. Ze hield een klein kind vast en wees naar haar appartement terwijl ze schreeuwde: "Brand! Mijn baby!" De vrouw, een Marokkaanse van in de dertig jaar, leefde in de woning met haar twee kinderen van 2 en 6 jaar oud. Toen de brandweer arriveerde, haastten zij zich naar het appartement om het kind te redden. "Het bewoog niet. Ze deden een hartmassage op de grond voordat ze hem op een brancard met een zuurstofmasker legden en naar het ziekenhuis brachten," voegde de getuige toe.

Lees ook: Helden gewond bij brand in spa in Tanger

De brand brak uit om 01:53 uur. Drie vrouwen kwamen om het leven en acht andere personen raakten gewond. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar een vriendin van de Marokkaanse vrouw gelooft dat het te maken heeft met de slechte staat van het gebouw. Ze beschrijft de erbarmelijke leefomstandigheden waarin het gezin leefde, met kelders vol water en blootliggende elektrische draden. De jongste dochter van de vrouw ontwikkelde astma door de vochtige en stoffige omstandigheden in het pand.

Lees ook: Marokkaans kind (6) komt om bij brand in Granada, moeder zwaar gewond

De burgemeester van Stains heeft een noodverordening uitgevaardigd voor de evacuatie van de inwoners vanwege "infiltraties, lekkages, scheuren en sterk beschadigde structuur" van het gebouw. De burgemeester benadrukt de noodzaak van renovatiewerken en hekelt de nalatigheid van de eigenaren. "Het is een tragedie voor ons allen, een beproeving die moeilijk te boven te komen zal zijn," aldus de burgemeester, die na de brand de vader van de peuter heeft ontmoet. "De situatie is verschrikkelijk. We wachten op nieuws over zijn toestand," voegt hij eraan toe.

Bladna.nl