Zoeken

"Dat ontbrak er nog aan, verhuren aan de Taliban": racisme op Airbnb

13 januari 2022 - 19:40 - Wereld

©

Sebti Bouadjadja, een ondernemer uit Mulhouse in Frankrijk, beweert dat hij en zijn gezin op kerstdag het slachtoffer werden van racisme vanwege een huiseigenaar, nadat zij een appartement voor vier personen hadden geboekt op Airbnb.

Sebti Bouadjadja wilde wat tijd doorbrengen met zijn gezin ver van huis en besloot daarom om met hen naar Annecy te gaan, om zijn zus en zoon die daar wonen een bezoek te brengen, meldt The Muslim Post. Hij boekte een flat voor vier personen op Airbnb. Hij vond een huurwoning met een lift, omdat zijn moeder de ziekte van Parkinson heeft en verschillende beroertes heeft gehad en dus niet in staat was om trappen te lopen.

Lees ook: Makelaarskantoor in Barcelona beboet wegens discrimineren Marokkaan

Nadat de reservering werd goedgekeurd, vertrok het gezin op eerste kerstdag vanuit Mulhouse naar Annecy, waar de eigenares van het appartement op hen wachtte om het appartement te inspecteren. De eigenares was echter heel onaangenaam. "Dat ontbrak er nog aan, verhuren aan de Taliban", mompelde zij, alvorens te besluiten de huur op te zeggen, tot grote verbazing van de familie van de ondernemer. Ze moesten de nacht doorbrengen in het huis van de broer van Sebti Bouadjadja, wiens woning niet over een lift beschikt om op de verdieping te komen.

Lees ook: Airbnb verloor 1,4 miljoen gebruikers door verklaring tegen discriminatie

De ondernemer uit Mulhouse besloot bij de officier van justitie in Annecy klacht in te dienen tegen de eigenares "wegens discriminatie en beledigingen op grond van afkomst of godsdienst". "Op basis van het geleverde bewijs waren we van mening dat het gerapporteerde probleem een schending vormt van het non-discriminatiebeleid van Airbnb", aldus Airbnb, dat de 460 euro voor de verhuur op 26 december terugbetaalde. Als gevolg hiervan besloot het platform ook om alle advertenties en boekingen van de eigenares op Airbnb te verwijderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team