Zoeken

Hassan Bouadar of de uitzonderlijke carrière van een jonge Marokkaan

10 januari 2022 - 09:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Hassan Bouadar, een Marokkaan wiens ouders eind jaren zestig naar Frankrijk emigreerden, is vice-president geworden van FedEx Express, een luchtvaartmaatschappij die gespecialiseerd is in internationale vracht. Het verhaal van een man die duizend levens heeft geleefd, is pas 39 jaar oud.

Hassan, de zesde van zeven broers en zussen uit een moeilijke buurt, was niet voorbestemd voor zijn huidige leven. Zijn ouders vertrokken in de jaren zestig uit Marokko naar Frankrijk. "In die tijd ontbrak het ons aan niets, maar we waren een bescheiden gezin," vertelt Hassan aan La Dépêche. We leefden van sociale bijstand. Mijn ouders konden lezen noch schrijven en het was een buurvrouw die de post opende. Later was mijn zus oud genoeg om dit te doen. Ze zeiden dat we niet mochten stelen, liegen of bedriegen, en ze beschouwden zichzelf als gasten".

Lees ook: Marokkaan Mohamed Sbihi maakt Britten trots

Na de Léo Ferré school en het Collège Ingres te hebben bezocht, schreef Hassan zich in aan het Lycée Michelet. Deze jongeman koos het juiste pad. Ik heb een buurman die het slachtoffer was van moord, de mensen met wie ik ben opgegroeid hebben verschillende keren in de gevangenis gezeten, dus het is gevaarlijk om de verkeerde weg in te slaan," zegt hij. ’s Morgens, toen ik naar school ging, zag ik jonge mensen van mijn leeftijd hun dag beëindigen. Ze zeiden me dat ik vol moest houden, dat ik het zou halen..." Intussen raakte hij geïnteresseerd in het boksen in de super-weltercategorie (onder 63,5 kg). Een discipline die hij beoefende tot hij 20 was. Daarna studeerde hij rechten. "Ik heb rechten gestudeerd omdat ik niet wist wat ik moest doen. Ik wilde geld verdienen om uit mijn situatie te komen. In Toulouse had ik een beurs, maar ik had een baan nodig. Twee jaar lang werkte ik van 9 uur ’s avonds tot 5 uur ’s ochtends als controller bij TNT, en overdag ging ik naar de universiteit."

In 2005 begon het leven hem toe te lachen. Op 2 april begon Hassan Bouadar als stagiair bij FedEx en werkte hard om het te maken in zijn wereld. Als jonge advocaat maakte hij al snel carrière en werd hij gemiddeld om de 16 maanden bevorderd. Hij werd op 29-jarige leeftijd bevorderd tot Chief Legal Officer en General Manager, en op 33-jarige leeftijd tot Vice President. Sinds 2010 woont hij met zijn vrouw en vier kinderen in Dubai.

Lees ook: Hajir, van caissière tot hoogste baas bij Action

Vandaag, bijna veertig jaar oud, is Hassan tevreden met zijn carrière. "Het is gek. Er zijn mensen die aan Harvard studeerden die de middelen hadden maar het niet haalden. Ik heb aanbiedingen gehad van de overheid, Philips Morris bood me drie keer mijn salaris, maar ik voel me verbonden met Fedex en wil tijd voor mijn gezin. Ik realiseerde me dat je als team wint en ik keek niet meer naar records, maar richtte me op het promoten van anderen, hen vertrouwen geven en hen helpen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team