Zoeken

MMA vechter geschorst door Hitler tatoeage

11 januari 2022 - 11:40 - Sport

©

Net toen hij op het punt stond zijn professionele debuut te maken tegen de Slowaakse vechter Nikolas Krivák, werd de opkomende Tsjechische MMA vechter Radek Rousal uitgesloten van het Octogone MMA tornooi in Brno. Reden van zijn uitsluiting zijn de neonazi tatoeages van Hitler op zijn rechterarm.

Slechte professionele start voor Radek Rousal. De regionale promotor Ondrej Novotny, die het Tsjechische vechtsport Oktagon MMA leidt, heeft de kickbokser van de Tsjechische MMA-organisatie geweerd van een wedstrijd in de plaatselijke competitie. Zijn lichaam is bedekt met talrijke neo-nazi tatoeages, zoals de afbeelding van een schedel met een SS-pet op de linkerzijde van zijn borst en de beeltenis van Hitler op zijn rechterarm.

Lees ook: Italië: Marokkaan verslaat bokser met nazi-tatoeages (video)

"Je kunt zo niet naar ons komen," zei Ondrej Novotny tegen het Tsjechische medium Idnes. Radek Rousal probeerde zich te rechtvaardigen. "Ik ben opgegroeid in een moeilijke omgeving waar mensen deze tatoeage hebben. Op dat ogenblik wist ik niet wat ik met mijn leven wilde doen, ik was jong en een tatoeage was normaal," legde hij uit. "Later ben ik aan vechtsporten gaan doen, en dat heeft me tot een heel ander soort leven en levensvisie aangezet. Ik heb nog andere tatoeages waar ik spijt van heb en ik zal ze gaandeweg allemaal laten vernieuwen. Ik wil hierbij mijn oprechte excuses aanbieden."

Lees ook: Nazi door passagiers uit metro Madrid gejaagd na aanval op Marokkanen (video)

Die belofte heeft Ondrej Novotny niet kunnen overtuigen. "Ik heb hem gezegd dat hij knettergek is. Ik ben geen tatoeage kenner, maar hoe lang duurt het om zo’n tatoeage te verwijderen? Twee dagen?"

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team