Zoeken

Marokkaans gezin brengt authentieke keuken naar Schoten

11 januari 2024 - 11:00 - Wereld

©

In Schoten heeft het gezin Mrabet, trots op hun Marokkaanse roots, een restaurant geopend waar ze de inwoners laten kennismaken met traditionele Marokkaanse gerechten.

Moeder Rkia biedt, samen met haar echtgenoot Redouan en hun drie kinderen Maysan, Yassir en Elynore, in hun pas geopende restaurant Try’it een variatie aan gerechten aan zoals couscous, tajines en trid.

Lees ook: Eén van de beste restaurants in Spanje is Marokkaans

Het pand in de Paalstraat, dat eerder dienstdeed als krantenwinkel en kapperszaak, is omgetoverd tot een warme, uitnodigende ruimte met een authentiek Marokkaanse inrichting. Redouan, die opgroeide in Schoten Deuzeld, heeft samen met zijn gezin hard gewerkt om de droom van Rkia te realiseren: een eigen restaurant met de beste Marokkaanse keuken.

Rkia staat in de keuken, vaak bijgestaan door haar kinderen. Ze leerde koken van haar moeder in het noorden van Marokko en biedt een breed scala aan gerechten aan, van tajines die elke donderdag en zondag worden bereid, tot de specialiteit op woensdag en zaterdag, kip trid of rfissa. Dit gerecht bestaat uit versnipperde Marokkaanse pannenkoek, gemarineerde kip, ui en saffraan.

Lees ook: Marokkaans vegetarisch restaurant in wereldtop

Het gezin Mrabet voelt zich goed in Schoten. Maysan, die architecte wil worden, presteert goed op school en het gezin is actief in het bevorderen van goede relaties met hun buren, waaronder de lokale politie. Als moslimgezin schenken ze geen alcoholische dranken in het restaurant, maar bevelen ze water, frisdrank of hun beroemde muntthee aan, passend bij alle gerechten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team