Zoeken

Eén van de beste restaurants in Spanje is Marokkaans

8 september 2023 - 10:00 - Wereld

©

Het restaurant El Jardín del Califa, gelegen in Vejer (Cadiz) en gerund door de Marokkaanse Khadija Essaadi, is één van de mooiste restaurants van Spanje, volgens een ranglijst gepubliceerd door een gespecialiseerde website.

El Jardín del Califa in Vejer is het resultaat van een samenwerking tussen Khadija Essaadi, een Marokkaanse afkomstig uit Rabat die de algemeen manager en uitvoerend chef-kok is, en James Stuart, medeoprichter van de Califa-groep samen met Regli Álvarez. Stuart bracht zijn jeugd door in het Midden-Oosten en werkte meerdere jaren in Marokko als berggids, meldt La Voz Digital.

Lees ook: Marokkaanse chef Meryem Cherkaoui opent 100% vrouwelijke restaurant in Frankrijk

Met hun gecombineerde ervaring bieden Khadija en James in hun restaurant een grote verscheidenheid aan exotische gerechten, bereid met de beste lokale producten. Het etablissement gebruikt enkel vrije-uitloop eieren en biologisch kipppen- en rundvlees. Het merendeel van de groenten die worden gebruikt om de gerechten te bereiden komt uit tuinen in de provincie Cadiz, en minstens 60% daarvan is, afhankelijk van het seizoen, biologisch.

Lees ook: Het succesverhaal van Samira’s restaurants in Spanje

De ranglijst is samengesteld door de website Holidayguru, op basis van beoordelingen van restaurants in Spanje die op Tripadvisor werden gepubliceerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team