Zoeken

La Palmeraie: een decennium van Noord-Afrikaanse smaken in Charleroi

10 december 2023 - 14:00 - Wereld

©

Het restaurant "La Palmeraie" in het Belgische Charleroi, bekend om zijn Noord-Afrikaanse keuken, viert zijn tienjarig bestaan met veel enthousiasme.

Al een decennium lang is het restaurant een culinaire referentie in de stad. De eigenaars Karim, Nadia, Soraya en Naim hebben speciaal voor deze gelegenheid hun best gedaan om het evenement groots te vieren. Het restaurant, beroemd om zijn heerlijke en rijke gerechten uit de Maghreb-regio, heeft extra ruimte gemaakt om de vele gasten te kunnen ontvangen.

Lees ook: Smail brengt Belgische frietjes en stoofvlees naar Marrakech

Karim legt uit dat ze dagelijks streven naar tevredenheid van hun klanten door een veelzijdig aanbod, van hun specialiteit couscous mechoui tot steak friet en sla. Dit jubileum is voor het team van La Palmeraie een moment om terug te blikken op hun reis en de ontwikkelingen in de stad.

De identiteit van Charleroi is sterk aanwezig in het restaurant. Karim, een fervent supporter van het lokale voetbalteam Sporting Charleroi, heeft subtiele referenties naar de club verwerkt in de decoratie van het restaurant. La Palmeraie, een van de oudste horecazaken aan de Place de la Digue, geniet van de hernieuwde levendigheid in wat nu één van de meest feestelijke locaties in Charleroi is.

Lees ook: Hélène Darroze belooft culinaire revolutie in Royal Mansour

Het restaurant profiteert ook van de kerstsfeer, met de Kerstmarkt recht tegenover het etablissement. Karim, die de eerste markt in 2013 meemaakte, omarmt deze feestelijke atmosfeer, compleet met bubbels, muziek en lekkernijen die ter gelegenheid van het jubileum worden aangeboden.

Bladna.nl