Zoeken

Hayat en Samir openen Marokkaans restaurant in Wuustwezel

17 februari 2023 - 13:00 - Wereld

©

Met de opening op zaterdag van het Marokkaanse restaurant Hayat Palace op de Bredabaan in Wuustwezel, gaat er voor Hayat en Samir Boutaleb een droom in vervulling. Zowel de inrichting als de menukaart van het eerste Marokkaanse restaurant in de regio, is geheel in lijn met de Marokkaanse tradities.

Hayat en Samir kochten het pand voor het restaurant in 2018. "Het was al langer onze droom om dit te realiseren", vertelt Hayat. De renovatie nam vier jaar in beslag en werd voor 80% door Samir zelf uitgevoerd. "Ik wilde niet alleen de Marokkaanse keuken naar hier brengen, maar ook de typische sfeer. Daarom is het hele interieur samengesteld uit authentieke Marokkaanse elementen. Onze klanten moeten ook de sfeer van het thuisland kunnen proeven", aldus Samir in De Gazet van Antwerpen.

Lees ook: Jamel Debbouze opent restaurant voor zijn moeder

De inrichting, het meubilair, de borden, de tajine-schotels en het bestek, … alles is handgemaakt door bekwame ambachtslui in Marokko. Het Chefchaouen-blauw is één van de kleuren die in het restaurant nadrukkelijk aanwezig is. En ook de naam van het restaurant, ’Hayat’ is niet zomaar gekozen, het betekent namelijk leven. "Wij willen hier een paleis-gevoel meegeven en Belgische, Nederlandse en Marokkaanse elementen samenbrengen tot een zalige combinatie", aldus Samir.

Lees ook: Marokkaanse restaurants in top 50 MENA-regio

"Ook onze gerechten zijn origineel Marokkaans. Je kan in onze schotels de traditie proeven. Zo zijn er natuurlijk de heerlijke tajines met kalfsvlees of kip en de méchoui met lamsvlees uit de oven. Couscous wordt bereid met ofwel kip, uien en rozijnen, ofwel kip met groenten of kalfsvlees met groenten naar keuze. Verder bieden we de bastilla-deegwaren aan, de barbecue-grillgerechten, diverse visschotels en een hele reeks vegan producten", vult Hayat aan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team