Zoeken

Marokkaans dorp in wereldtop mooiste dorpen

2 oktober 2023 - 16:00 - Marokko

©

Een bekende Britse reisgids heeft een Marokkaans dorp gerangschikt onder de 20 mooiste dorpen ter wereld. Een Tunesisch dorp staat ook op de lijst.

Aït Benhaddou in Marokko staat op de 12e plaats in de top 20 van mooiste dorpen ter wereld, samengesteld door de Whitby Reisgids. Gelegen op 30 km van Ouarzazate, in de Ounila-vallei ten zuiden van Télouet, ooit het bolwerk van de Glaoui, was deze vallei een traditionele doorgangsroute voor karavanen die Marrakech met het zuiden van de Sahara verbonden. Tijdens het Franse protectoraat werd Aït Benhaddou ook wel het "Mont-Saint-Michel van de Berbers" genoemd.

Lees ook: Ait Ben Haddou mythisch dankzij "Game of thrones"

In 1987 werd Aït Benhaddou opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. "Een verzameling van lemen gebouwen omsloten door muren, het ksar is een traditioneel type woning uit de pre-Sahara. De huizen zijn gegroepeerd binnen deze verdedigingsmuren, versterkt met hoektorens. Aït Benhaddou, gelegen in de provincie Ouarzazate, is een opvallend voorbeeld van de zuidelijke Marokkaanse architectuur," zo wordt beschreven op de UNESCO-website.

Cinque Terre in Italië voert de lijst aan met zijn vijf kleurrijke dorpen die jaarlijks vele toeristen trekken. Reine, een klein vissersdorpje ten zuiden van de Lofoten-archipel in Noorwegen, staat op de tweede plaats, gevolgd door Oia (Griekenland), Burano (Italië), Colmar (Frankrijk), Hallstatt (Oostenrijk) en Alberobello (Italië). Hobbiton (Nieuw-Zeeland), Shirakawago (Japan) en Sidi Bou Saïd (Tunesië) maken de top 10 compleet. Wengen (Zwitserland) staat op de 11e plaats, terwijl Popeye Village (Malta) de 13e plaats inneemt. Daarna komen Bibury (Engeland), Ortahisar (Turkije), Oude stad van Fenghuang (China) en Staithes (Engeland). Juzcar (Spanje), Palanga (Iran) en Simiane la Rotonde (Frankrijk) sluiten de lijst af.

Lees ook: Aït Ben Haddou, Marokko’s Hollywood

De top 20 van mooiste dorpen ter wereld is samengesteld op basis van gegevens verzameld op Instagram, meldt The Northern Echo.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team