Zoeken

Aït Ben Haddou, Marokko’s Hollywood

28 augustus 2023 - 16:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse dorp Aït Ben Haddou, de favoriete filmlocatie voor Hollywoodsterren, wordt gekenmerkt door zijn "rust", tijdloze schoonheid en ongerepte authenticiteit", schrijft het Italiaans blad Siviaggia.

"Ver weg van het drukke stadsleven bestaat een betoverend mooie plek. We hebben het over het dorp Aït Ben Haddou, dat oprijst als een mirage in de woestijn, majestueus gelegen tegen een heuvel aan de top van het Atlasgebergte", schrijft Siviaggia, dat een artikel wijdde aan deze historische site op 30 km van Ouarzazate. In dit dorp zijn verschillende "prachtige scènes" opgenomen voor films zoals "Gladiator", "The Mummy" en "Alexander".

Lees ook: Ait Ben Haddou mythisch dankzij "Game of thrones"

Volgens het gespecialiseerde medium biedt "deze magische plek een uniek decor waar weelderige palmbossen het zonnige blauwe hemel raken, verzacht door de bleke woestijnkleuren". Ondanks dat het dorp al sinds de 17e eeuw bestaat en door UNESCO wordt erkend als werelderfgoed, heeft Aït Ben Haddou niets van zijn authenticiteit verloren, benadrukt het blad. Hierbij worden de bouwwerken van rode klei, de torens en muren, en de bergen en de woestijn die het unieke traditionele architectuur van dit deel van Marokko kenmerken, in het zonnetje gezet.

Lees ook: Marokkaans dorp bij mooiste ter wereld

Aït Ben Haddou, vaak het Hollywood van Marokko genoemd, "is een must-visit bestemming die voor altijd in het hart gegrift blijft", vervolgt het blad, opmerkend dat bezoekers "een ongeëvenaarde vrede ervaren temidden van de ruïnes van vervlogen tijden". In Aït Ben Haddou "vermengt droom zich met realiteit", besluit het blad, dat Marokko omschrijft als een "groots land, vol charme, kleuren, geluiden en betoverende geuren".

Bladna.nl