Zoeken

Marokkaans dorp behoort tot mooiste ter wereld

29 augustus 2023 - 09:00 - Marokko

©

Een gerenommeerd Amerikaans tijdschrift heeft een Marokkaans dorp opgenomen in de top 13 van de mooiste dorpen ter wereld.

Moulay Idriss Zerhoun in Marokko staat op de 7e plaats in de ranglijst van 13 mooiste dorpen ter wereld, samengesteld door het bekende reismagazine Architectural Digest. Orta San Giulio (Italië) is gekozen als mooiste dorp ter wereld, gevolgd door Frigiliana (Spanje), Taxco de Alarcon (Mexico), Gordes (Frankrijk), Castle Combe, Wiltshire (Engeland) en Guatapé (Colombia). Op de 8e plaats vinden we Ogimachi, Shirakawa-Go (Japan). Daarna volgen Giethoorn (Nederland), Lamu (Kenia) en Sighișoara (Roemenië). De lijst wordt afgesloten door Penglipuran (Indonesië) en Rothenburg ob der Tauber (Duitsland).

Lees ook: Sidi Kaouki bij beste toeristische dorpen ter wereld

Opgericht in de 8e eeuw, ligt Moulay Idriss Zerhoun 60 kilometer ten westen van Fez en vijf kilometer van de Amazigh en Romeinse ruïnes van Volubilis. Elk jaar vindt er een pelgrimstocht plaats om de stichter van de stad te herdenken. Sinds 1995 staat Moulay Idriss Zerhoun op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en staat het bekend om zijn indrukwekkende islamitische architectuur. Opvallend is de moskee Sentissi met zijn cilindrische minaret - de enige in Marokko - bedekt met een mozaïek van groene en witte zellige tegels die een soera uit de Koran spellen, en het mausoleum van Idris I, achterkleinzoon van Hassan ben Ali, stichter van de Idrissiden-dynastie, die vergiftigd werd op bevel van Hâroun ar-Rachîd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team