Zoeken

Marokkaanse bij slachtoffers schietincident in nachtclub Marbella

21 juli 2022 - 09:00 - Wereld

©

De twee Nederlanders die zijn opgepakt in verband met een schietpartij in beachclub Opium in Marbella, werden woensdag voorgeleid aan de rechter. In totaal zijn vijf mensen gewond geraakt, onder wie de schutter zelf, maar ook een Marokkaanse vrouw die opgenomen werd op de intensive care.

In de uiterst populaire discotheek Opium Beach Club, vond zondagnacht een schietpartij plaats. Een man die eerder op de avond uit de discotheek werd gezet, zou rond één uur weer binnen zijn gekomen met een scherp voorwerp in de hand. Hij viel een Marokkaanse Nederlander aan en verwondde hem aan zijn nek, voorhoofd, oog en rug. Daarop zou het slachtoffer het vuur hebben geopend. Vijf mensen raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis.

Lees ook: Marokkaanse Nederlander opent vuur in nachtclub in Marbella (video)

Een 18-jarige jongen en een 36-jarige man werden in de heup en de rug geraakt, maar maken het inmiddels goed. Twee andere slachtoffers liepen ernstige verwondingen op en liggen op de intensive care. Een van hen is een 32-jarige Marokkaanse vrouw die verwondingen opliep aan haar buik en bekken. Zij moest een operatie ondergaan. De andere gewonde is een 32-jarige Ier.

Lees ook: Marokkanen slachtoffer afrekening in Spaans drugsmilieu

De Spaanse politie vermoedt dat de schutter, afkomstig uit Tetouan, uit zelfverdediging handelde. Zijn kogels zouden vier onschuldige omstanders hebben geraakt. De schutter sloeg na de schietpartij op de vlucht, maar werd samen met een andere Marokkaanse Nederlander gearresteerd in het ziekenhuis waar hij zich liet verzorgen. Het wapen is nog niet teruggevonden en ook de man die begon te steken is nog spoorloos.

Bladna.nl