Zoeken

Spaanse politieman redt Marokkaanse tiener na steekpartij

20 mei 2023 - 10:00 - Wereld

©

Een 14-jarige Marokkaanse jongen verkeert in een ernstige toestand in het ziekenhuis na te zijn neergestoken tijdens een ruzie in Santiago de Compostela, in het noordwesten van Spanje.

Het incident vond plaats op donderdag. De exacte omstandigheden van de aanval zijn momenteel nog onbekend. Getuigen waarschuwden de politie waarop de hulpdiensten naar de plaats delict snelden om het gebied veilig te stellen en de jongen te helpen.

Lees ook: Jaren cel voor afbijten vinger Marokkaan in Spanje

De politie zette onmiddellijk een zoekactie in om vier of vijf, vermoedelijk minderjarige jongeren terug te vinden, die zich samen met het slachtoffer bevonden op het moment van de aanval.

Lees ook: Racisme in Spanje: Marokkaan getuigt over aanval door politieagenten (video)

Het slachtoffer, een Spaans-Marokkaanse burger, liep een diepe wond in zijn dij op, wat resulteerde in aanzienlijk bloedverlies. Volgens ooggetuigen verloor de jongeman nog voor de komst van de hulpdiensten het bewustzijn. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht en verkeert volgens plaatselijke bronnen niet meer in levensgevaar. De snelle reactie van de eerste politieagent ter plaatse was doorslaggevend. Hij slaagde er namelijk in om het bloeden te stoppen in afwachting van medische hulp.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team