Zoeken

Algerijn dankzij attente voorbijganger opgepakt na gewelddadige aanval op Marokkaan in Spanje

22 juli 2023 - 09:33 - Wereld

©

Een man van Algerijnse afkomst die deze week een Marokkaanse staatsburger gewelddadig heeft aangevallen in Noord-Spanje, is door de politie gearresteerd. Er was een arrestatiebevel tegen hem uitgegeven waarin hij als ’zeer gevaarlijk’ werd omschreven.

Een attente burger droeg bij aan de arrestatie van de verdachte in het Catalaanse Deltebre. Volgens de politie werd de verdachte, die woensdag een jongeman van Marokkaanse afkomst met veel geweld had aangevallen in Zaragoza, op straat herkend door een voorbijganger. De politie had zijn portret verspreid en de hulp van de burgers ingeroepen, meldt EFE.

Lees ook: Bejaarde Algerijn vervolgd voor moord op Marokkaanse in Frankrijk

De arrestant, een 23-jarige Algerijn bekend onder de initialen R.R., wordt ervan beschuldigd een 20-jarige Marokkaan met een steekwapen te hebben aangevallen. Dat gebeurde kort na 12.30 uur op woensdag. Het slachtoffer raakte ernstig gewond en werd in het Miguel Servet-ziekenhuis geopereerd.

Lees ook: Rechtbank behandelt steekpartij Algerijn en Marokkaan in azc Assen

De Politie, die burgers had opgeroepen tot waakzaamheid vanwege de gevaarlijkheid van de vermoedelijke dader, heeft haar dank uitgesproken aan de mensen die gebeld hebben. "De vermoedelijke dader van een aanval met een steekwapen is gearresteerd in Deltebre nadat hij op straat werd geïdentificeerd door een burger. We bedanken iedereen die heeft bijgedragen aan deze samenwerking", verklaarden ze op hun officiële Twitter-account.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team