Zoeken

Marokkaan ontwerpt waterstof SUV ’NamX HUV’

17 mei 2022 - 11:00 - Marokko

©

De Frans-Marokkaanse Faouzi Annajah, de zoon van een Marokkaanse arbeider die meer dan 35 jaar voor autofabrikant Renault werkte, is de ontwikkelaar van NamX HUV, een door brandstofcellen aangedreven SUV zonder uitstoot, die in 2025 op de markt moet komen.

NamX HUV, de eerste SUV op waterstof met uitneembare capsules, werd op 11 mei onthuld in Pininfarina’s hoofdkwartier bij Turijn, Italië, meldt Le Mag Sport Auto. De SUV, ontwikkeld door NamX, een Afrikaans-Europese technologie-alliantie, en ontworpen door Pininfarina, zal "de eerste auto ter wereld zijn die werkt op een gepatenteerd afneembaar brandstofsysteem. Het belooft een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop schone mobiliteit ontstaat doordat waterstofbrandstof op grote schaal beschikbaar wordt," aldus NamX in een persbericht. Volgens de onderneming zal de auto in 2023 in de industriële fase komen, in Marokko gebouwd worden en in 2025 op de markt komen.

Lees ook: Elektrische Dacia Spring dit jaar nog in Marokko verkocht

"We hebben twee doelen: we willen een nieuwe hoofdrolspeler worden in de wereld van auto’s met nul-emissie en voortdurend met onze klanten nieuwe innovaties onderzoeken om de mobiliteit te vergemakkelijken. NAMX is een gezamenlijk project met de beste industriële en technische partners in Europa en Afrika," zegt de Frans-Marokkaanse Faouzi Annajah, oprichter en voorzitter van NAMX.

Lees ook: Automarkt Marokko: luxe presteert goed

"Pininfarina is niet alleen synoniem van design en stijl, maar ook van innovatie, gebruikerservaring en de verwezenlijking van onze visie op een duurzame toekomst. De HUV (Hydrogen Utility Vehicle) van NAMX raakt gewoon de kern van ons DNA: de beste rij-ervaring bedenken voor grenzeloze bewegingsvrijheid in stijl," zei Paolo Pininfarina, Voorzitter van het bedrijf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team