Zoeken

Algerijnse media betwisten ’Marokkaanse roots’ NamX Huv

22 mei 2023 - 13:30 - Marokko

©

Volgens sommige Algerijnse media zou de NamX Huv, automodel van de eerste Marokkaanse autofabrikant en het prototype van een waterstofvoertuig dat op 15 mei 2023 aan Koning Mohammed VI werd gepresenteerd, niet 100% Marokkaans zijn.

Le Soir d’Algérie haalde een artikel aan van het gespecialiseerde tijdschrift "L’Automobile Magazine" om de Marokkaanse oorsprong van de NamX Huv in twijfel te trekken. "De NamX (ndvr: gepresenteerd aan de Koning van Marokko als 100% Marokkaans) is een premium SUV coupé ontwikkeld in Frankrijk en ontworpen door de Italianen. NamX, een jong Frans merk, wil de waterstofauto revolutioneren met verwijderbare tanks. Het ontwerp werd toevertrouwd aan het Italiaanse bureau Pininfarina, dat vooral werkt aan elektrische auto’s met batterijen", schrijft het medium.

Lees ook: Eerste 100% Marokkaanse auto aan het publiek gepresenteerd (foto’s)

Hetzelfde medium haalde ook een artikel aan van Wikipedia om de informatie te ontkrachten dat de NamX Huv 100% Marokkaans is. "De NAMX HUV werd op 11 mei 2022 gepresenteerd in Italië. Het is het resultaat van vier jaar ontwikkeling en samenwerking tussen de Italiaanse carrosseriebouwer Pininfarina en de nieuwe Franse autofabrikant NamX (voor New Automotive and Mobility Exploration). Het werd gepresenteerd aan het publiek op de Autosalon van Parijs 2022", staat op Wikipedia. Voor Le Soir d’Algérie zou het voertuig dus Frans-Italiaans zijn en niet Marokkaans.

Lees ook: NamX, revolutionaire waterstofauto ontwikkeld door Marokkaan

De Frans-Marokkaanse Faouzi Annajah, zoon van een Marokkaanse arbeider die meer dan 35 jaar bij autofabrikant Renault heeft gewerkt, is de ontwerper van de NamX Huv.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team