Zoeken

NamX, revolutionaire waterstofauto ontwikkeld door Marokkaan

25 maart 2023 - 17:00 - Marokko

©

De Frans-Marokkaanse autofabrikant NamX, onder leiding van Faouzi Annajah, heeft in samenwerking met de Italiaanse carrosseriebouwer Pininfarina in mei vorig jaar in Italië de NamX HUV gepresenteerd, een futuristisch voertuig met een hoofdtank en zes verwisselbare waterstoftanks.

Het belangrijkste kenmerk van de NamX HUV zijn de verwisselbare waterstoftanks. Het futuristische voertuig heeft een grote hoofdtank en zes kleinere tanks die één voor één worden gebruikt naarmate de andere tanks leeg raken. Het verwisselen van de tanks duurt slechts 30 seconden en de zes tanks kunnen gemakkelijk worden vervangen, meldt 20minutos.

Lees ook: Marokkaan ontwerpt waterstof SUV ’NamX HUV’

De auto kan worden besteld via de officiële website van NamX. De basisversie kost 65.000 euro en de volledige versie 95.000 euro. De goedkoopste versie, de GT, heeft een motor van 300 pk en kan een topsnelheid van 200 km/u bereiken met een autonomie van 800 kilometer. De volledige versie of GTH heeft twee motoren met een gecombineerd vermogen van 550 pk en dezelfde autonomie als de GT.

Lees ook: NEO ’Made in Morocco’ auto binnenkort op de markt

Het prototype dat vorig jaar werd gepresenteerd, kan het probleem van het opladen van waterstofauto’s, zoals de Hyundai Nexo of de Toyota Mirai, oplossen. De NamX, een hybride SUV, moet in 2025 in productie gaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team