Zoeken

Man roept "Leve Marokko, leve Mohammed VI" in Franse rechtbank

19 september 2021 - 16:20 - Wereld

©

Een 30-jarige Marokkaan die illegaal in Frankrijk verblijft, is door de rechtbank van Chartres tot één jaar gevangenisstraf veroordeeld voor huiselijk geweld en ernstige dierenmishandeling.

Het slachtoffer werd tussen begin juni en medio september herhaaldelijk mishandeld. Op 14 september vluchtte de vrouw, die vijf maanden zwanger is, het huis uit. Ze werd door een vriendin opgevangen en deed aangifte van huiselijk geweld en dierenmishandeling bij de politie, meldt L’Echo Républicain. "Hij mishandelde ook mijn konijn, hij haalde het dier uit zijn kooi en gooide het tegen de grond. Hij sloeg me over heel het lichaam", vertelt de jonge vrouw.

Lees ook: Frankrijk: Marokkaan cel in voor negeren ministerieel besluit

Agenten bezochten de woning van het slachtoffer en ontdekten bloedsporen in de woonkamer en de badkamer. De vrouw werd ook medisch onderzocht en vertoonde blauwe plekken en verwondingen over heel haar lichaam. Het konijn werd ingeslapen door een dierenarts. Het dier had een gebroken rugwervel.

De verdachte ontkende de feiten in de rechtbank en stelde dat het slachtoffer door een buurman, "een grote zwarte man die drugs verkoopt" was mishandeld. "Zij was dronken en ik vond haar in deze staat in de gang", aldus de jongeman, die in november vorig jaar al een celstraf uitzat voor geweld tegen dezelfde vrouw.

Lees ook: Drugs in Frankrijk: rechercheur wil Marokko onder druk zetten

De rechter geloofde hem niet. Toen hij zijn straf hoorde, riep de man in de rechtbank, "Leve Marokko, leve Mohammed VI".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team