Zoeken

Dwaze video’s op TikTok kwetsen Marokkanen in Spanje (video)

13 augustus 2021 - 16:20 - Marokko

©

In een video die viral is gegaan op sociale media, zijn vijf mannen te zien van wie wordt aangenomen dat zij Marokkaanse migranten zijn. De mannen beweren dat zij werkloos zijn en steun ontvangen van de Spaanse staat. De auteur van de video heeft inmiddels toegegeven dat het om een hoax gaat.

De video, die de auteur op 10 augustus op zijn TikTok-account plaatste, circuleerde op WhatsApp en Twitter en werd ook op extreem-rechtse websites gedeeld. De vijf mannen die erin voorkomen werken net als iedere andere Spanjaard, zo verzekerde de auteur van de video aan Maldita. Hij vertelde dat het om een grap ging. "Wat in de video wordt gezegd is niet waar," voegde hij eraan toe.

Lees ook: Spanje: leraar veroordeeld voor racistische beledigingen tegen Marokkaan

In een eerdere video, daterend van februari 2021, legde de auteur uit dat hij op zijn account, genaamd "Zascas y Comedia", enkel "humoristische" video’s plaatst waarin hij maatschappelijke feiten hekelt; met andere woorden: hij levert "maatschappijkritiek".

Aan het begin van de in augustus uitgebrachte video, verklaart de auteur dat Marokkanen niet werken. Maar in een andere video die hij in maart 2021 op zijn TikTok-account publiceerde, beweert hij een "genaturaliseerde Spanjaard te zijn die in Spanje woont en daar zaken doet".

Lees ook: Opnieuw Marokkaan slachtoffer racistische aanval in Spanje

Andere video’s die viral zijn gegaan op sociale netwerken, zoals de video van een gesluierde vrouw die beweert dat zij een toelage heeft gekregen voor het dragen ervan, zijn door de auteur ook als "sarcastisch" bestempeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team