Zoeken

Marokkaan doet vreemde ontdekking na terugkeer uit Marokko

30 september 2020 - 15:33 - Marokkanen in het buitenland

©

Saïd, een 77-jarige Marokkaan die in Saint-Herblain bij Nantes in Frankrijk woont, is dakloos sinds zijn terugkeer van een reis naar Marokko.

Krakers plunderden het appartement van de senior. Zijn dochter, Nadia*, wil hem het leed besparen bij het zien van de staat waarin zijn appartement zich bevindt. Haar vader is vermoeid en voert strijd tegen kanker, zegt ze aan Ouest France. Krakers maakten van zijn afwezigheid gebruik om het appartement waarin hij 50 jaar lang heeft gewoond, illegaal te bezetten en te plunderen.

Nadia is wel ter plekke gaan kijken. Overal lagen vuilniszakken, afval en vettig papier op de vloer, bierblikjes hier en daar, overgebleven maaltijden, blikjes voedsel. Het is een trieste vaststelling. Ze hebben ook meubels, de tv, matrassen, een gitaar en zelfs de kleren van haar vader gestolen. Gelukkig vergaten ze misschien wel het meest waardevolle voorwerp in huis, merkt ze op. Het is een oude radio van het merk Radiola waar haar vader sinds begin jaren tachtig naar luistert.

Nadia vraagt ​​zich af hoe het kan dat het appartement van haar vader zo werd toegetakeld. Hij is een huurder die altijd op tijd zijn huur betaalt en nooit schulden heeft. Ze vindt het jammer dat hij niet meer kan genieten van zijn thuis, waarvan de huur is vastgesteld op "iets meer dan 300 euro".

Er is nu een anti-kraakdeur geïnstalleerd om inbraken in de toekomst te voorkomen. Valéry Bolo, directeur sociaal beleid bij Harmonie, beloofde de huurder een oplossing te vinden voor zijn huisvesting. In afwachting dat alles weer in orde komt, is Said een dakloze geworden die bij zijn dochter inwoont. "Hij vindt het prima bij mij, maar wil graag terug een eigen woonst hebben, dat verdient hij ook." stelt Nadia.

*Geleende voornaam

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team