Zoeken

Marokkaan eist opgraving lijk vader die begraven werd door andere familie

10 oktober 2020 - 13:20 - Marokko

©

Mohamed vraagt de rechtbank van eerste aanleg van Aïn Sebâa in Casablanca om het lichaam van zijn vader op te graven. Zijn stoffelijk overschot werd begraven door een andere familie.

In een video die veel werd gedeeld op sociale media, legt Mohamed de verantwoordelijken van de Derb Ghallef-kliniek in Casablanca ten laste dat ze hem verhinderd hebben om afscheid te nemen van zijn vader, meldt Alyaoum24. Volgens hem zag hij zijn vader "levend de kliniek binnenkomen, maar mocht hij hem niet zien toen hij was overleden".

De zoon van de overledene legt uit dat hij door de kliniek op de hoogte is gebracht van het overlijden van zijn vader. Toen hij in het ziekenhuis aankwam, constateerde hij de chaos die was veroorzaakt door de medische staf: "Ik rende naar de kliniek om aanwezig te zijn bij de wassing van het lichaam van mijn vader en ook om nog eens een laatste blik op hem te werpen. Ik wilde hem zien om mezelf gerust te stellen over zijn lichaam, zoals hij deed toen ik een baby was.", zei hij.

"De kliniek liet me weten dat er een fout was opgetreden en dat het lijk van mijn vader aan andere mensen was overgedragen." Mohamed dacht dat hij nog op tijd zou zijn voor de begrafenis met de familie die het stoffelijk overschot van zijn vader had meegenomen, maar hij kwam te laat. De betrokken familie heeft hem zojuist het graf laten zien waarin het stoffelijk overschot van zijn vader nu begraven ligt.

Hij hoopt deze week nog op een reactie van de rechtbank, die hem ook beloofde om een onderzoek te openen om de verantwoordelijkheden in deze zaak vast te stellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team