Zoeken

Marokkaan verhindert overval en wordt held in Spanje

11 september 2023 - 19:00 - Wereld

©

Een ogenschijnlijk gewone werkdag voor een Marokkaanse straatveger in het Spaanse Badalona nam een heroïsche wending. De gemeente eerde de jongeman na een daad van moed waarbij hij een vrouw uit de handen van overvallers redde.

In de vroege ochtenduren van 6 september was Muhammad Ali, een 20-jarige straatveger uit Marokko, aan het werk in de wijk Salut toen hij twee mannen een vrouw zag beroven. Zonder te aarzelen kwam hij tussenbeide en zorgde ervoor dat de vrouw veilig kon blijven tot de metro arriveerde. "Ze kon op de metro stappen," zei hij tijdens een ceremonie waarin hij door de stad Badalona werd geëerd voor zijn heldendaad.

Lees ook: Van illegaal tot held: Abdel’s heldendaad in Brussel (video)

Niet lang na zijn moedige ingrijpen keerden de twee criminelen terug om Muhammad Ali en zijn collega’s te bedreigen en aan te vallen. "De ene was Marokkaans en de andere een Algerijn," aldus de jong held die "trots" is op zijn daad en stelt dat de vrouw waarschijnlijk zou zijn beroofd als hij er niet was geweest. Beide criminelen werden later gearresteerd dankzij de gedetailleerde beschrijving die hij gaf.

Lees ook: Farès in coma na heldhaftige reddingsactie tijdens brand

Muhammad Ali heeft sinds zijn heldendaad talloze felicitaties ontvangen van zijn familie, collega’s, werkgever en de gemeenteraad. De burgemeester van Badalona, Garcia Albiol, nodigde hem uit op zijn kantoor om hem namens de stad te bedanken. "De samenleving zou er beter aan toe zijn als we allemaal hetzelfde zouden doen. Respect en waarden mogen nooit verloren gaan, ongeacht iemands nationaliteit," voegde de Marokkaanse held eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team