Zoeken

Weduwe voormalig Marokkaans premier slachtoffer overval in Parijs

12 oktober 2023 - 17:00 - Wereld

©

Een opmerkelijke overval heeft de aandacht van de Franse autoriteiten getrokken. De weduwe van de voormalige Marokkaanse premier Abdellatif Filali, een 80-jarige vrouw, werd in haar huis in Fontenay-aux-Roses overvallen. Het gestolen bedrag wordt geschat op 300.000 euro.

Dinsdagavond rond 18.00 uur drongen twee mannen de woning van de bejaarde vrouw binnen door over een muur te klimmen. Ze hielden haar bijna een uur lang vast maar gebruikten geen geweld volgens het dagblad Le Parisien. Tijdens de overval namen de criminelen waardevolle spullen mee, waaronder sieraden, luxe lederwaren en andere voorwerpen die vermoedelijk door wijlen Koning Hassan II aan haar overleden echtgenoot waren geschonken.

Lees ook: Sofyan Amrabat krijgt bezoek van inbrekers in Italië

Na het vertrek van de inbrekers belde de weduwe onmiddellijk de politie. Agenten van het politiebureau in Châtenay-Malabry begaven zich ter plaatse samen forensisch onderzoekers om aanwijzingen en bewijsmateriaal te verzamelen. De daders zijn nog niet aangehouden.

Lees ook: Inbrekers appartement Achraf Hakimi opgepakt

Abdellatif Filali was van 1994 tot 1998 premier van Marokko en bekleedde tal van andere hoge functies, zoals minister van Buitenlandse Zaken en Hoger Onderwijs. Na zijn vertrek op pensioen vestigde hij zich met zijn gezin in Hauts-de-Seine, waar hij in 2009 overleed.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team