Zoeken

Farès in coma na heldhaftige reddingsactie tijdens brand

6 juli 2023 - 21:30 - Wereld

©

Farès aarzelde geen moment om in te grijpen toen hij zag dat een vrouw vastzat in een brandend gebouw, met ernstige gevolgen voor hem. Sinds zijn heldendaad ligt de jongeman in coma in een Frans ziekenhuis.

Op de nacht van de brand kwam Farès, een 29-jarige ondernemer en jonge vader, terug van een familiediner toen hij een vrouw hoorde schreeuwen vanuit een brandende gebouw. Hij liep het gebouw binnen om haar te redden. Na haar in veiligheid te hebben gebracht ging Farès terug naar binnen om te controleren of er niemand anders was. Toen hij het gebouw verliet, raakte hij bewusteloos, meldt Le Progrès.

Lees ook: Bejaarde Marokkaan wordt held na redden vrouw en meisje in Frankrijk

Farès ligt sindsdien in een diepe coma in het Edouard Herriot ziekenhuis in Lyon. Zijn longen zijn voor 80% aangetast en zijn familie wacht angstig op een poging om hem wakker te maken. Lazim benadrukt de moed van zijn broer: "Die nacht heeft mijn broer het leven van een vrouw gered. En ik weet zeker dat hij het niet zo zag. Hij aarzelde niet om het gebouw binnen te rennen. Hij dacht waarschijnlijk niet eens dat hij risico’s nam. Omdat hij zo is: hij wil altijd mensen helpen. Hij is iemand die altijd klaarstaat om te helpen."

Lees ook: Marokkaanse held redt vrouw uit brandend huis in Murcia

De burgemeester van de stad heeft contact opgenomen met de familie om te informeren naar de toestand van Farès en zich te verontschuldigen voor eerdere rapporten die de ernst van de verwondingen minimaliseerden. Bij de brand raakten vier andere mensen gewond. Allen zijn buiten levensgevaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team