Zoeken

Marokkaan beschuldigt Spaans ziekenhuis van dood vrouw

21 augustus 2022 - 19:40 - Wereld

©

Een Marokkaanse man beschuldigt de Galicische gezondheidsdienst van de dood van zijn vrouw. Hij zegt dat de gezondheidsdiensten geen ambulance naar zijn huis wilden sturen om zijn zieke vrouw naar het ziekenhuis te vervoeren.

Op 7 augustus waarschuwde de inwoner van O Grove de hulpdiensten voor de verslechterende gezondheidstoestand van zijn vrouw. Hij verzocht hen een ambulance te sturen om haar naar het gezondheidscentrum Baltar in Sanxenxo (Galicië) te brengen. Maar na zijn beschrijving achtten de gezondheidswerkers de situatie van de vrouw niet ernstig genoeg om een ziekenwagen te sturen. Er werd hem gevraagd om haar zelf naar het ziekenhuis te brengen.

Lees ook: Spaanse senator wil Marokkaanse comapatiënt uit ziekenhuis (video)

De Marokkaan volgde de instructies meteen op, maar toen hij in het ziekenhuis aankwam was zijn vrouw al overleden. Daarom heeft hij nu een klacht ingediend tegen de Galicische gezondheidsdienst, die hij verantwoordelijk acht voor de dood van zijn vrouw. Het medisch centrum verwerpt de beschuldiging en verklaart dat de gezondheidswerkers de inschatting hebben gemaakt dat het niet nodig was een ambulance te mobiliseren en dat het "geenszins om een gebrek aan middelen" gaat.

Lees ook: Vrouw met hoofddoek vernederd in Frans ziekenhuis (video)

Het centrum beweert dat de Marokkaanse man in het ziekenhuis aankwam met een vrouw die reeds dood was en zich zelfs "in een vergevorderde staat van ontbinding" bevond, twee uur nadat hij naar de spoedafdeling had gebeld. De twee partijen zullen hun versies voorleggen aan de bevoegde rechtbank, die zal bepalen wat de doodsoorzaak is en of de man of de medische instelling verantwoordelijk is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team