Zoeken

Marokkaan deelt hamburgers uit aan daklozen in Frankrijk

8 januari 2022 - 19:40 - Marokkanen in het buitenland

©

In het Franse Mantes-la-Jolie heeft de Marokkaanse restauranthouder Brahim Bourkia, uitbater van de Étoile de Fès, op oudejaarsavond gratis hamburgers aangeboden aan daklozen en mensen die in nood verkeert.

Nog een daad van vrijgevigheid van de kant van Brahim Bourkia. Nadat hij in januari 2021 iedereen in nood, vooral studenten, had geholpen met zijn initiatief "hamburger in zicht", heeft de restaurateur van Étoile de Fez op oudejaarsavond de harten van daklozen en behoeftigen verblijd. Met vier tafels en een gasgrill vrolijkte hij het plein voor de Notre-Dame kerk op en deelde hij een honderdtal hamburgers met friet, drankjes en desserts uit aan daklozen en eenzamen.

Lees ook: Haagse Asma maakt voedselbank van haar huis

Brahim Bourkia kondigde deze actie aan op sociale netwerken en mobiliseerde veel mensen, vooral leveranciers en restauranthouders. Om het einde van het jaar te vieren, besloot ik te denken aan degenen die levensmoe zijn door te doen wat ik het beste kan: hamburgers," verklaarde Brahim Bourkia op sociale media. Dus, ja, ik breng oudejaarsavond door met daklozen die ik niet ken. Maar liefde heeft geen oorsprong en geen kleur, dus laten we gaan en hun hart verwarmen met hamburgers."

Lees ook: Amersfoortse visboer Abdeilah deelt 150 gratis maaltijden uit

"We zullen ervoor zorgen dat ze een geweldige avond hebben," voegde hij eraan toe. "Iedereen kan van de ene dag op de andere dakloos worden. En we zouden het leuk vinden als iemand even hallo komt zeggen!"

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team