Zoeken

Joden en moslims helpen samen daklozen in extreme kou in Canada

16 januari 2022 - 15:40 - Wereld

©

In Edmonton, in de Canadese provincie Alberta, hebben de Edmonton Jewish Association en de plaatselijke Al Rashid Moskee hun krachten gebundeld om de daklozen te helpen tijdens deze extreme koude.

"Wij danken de Al Rashid Moskee voor het openen van hun deuren voor de daklozen tijdens deze extreme kou. De moskee was een week lang elke avond open. Om hen te helpen, hebben we voedsel en dranken gegeven. Bedankt dat je eraan gedacht hebt om hulp te sturen", schreef de in Edmonton gevestigde Joodse organisatie op Twitter.

Lees ook: Moslims en christenen bieden samen Ramadan-maaltijden aan in Spanje

De hulp volgt op een oproep om donaties van de Al-Rashid Moskee in de afgelopen dagen. De moskee waardeert het gebaar van de Joodse organisatie. "Dit is een kans voor onze gemeenschappen om samen te komen! Dank u Joods Edmonton voor uw steun bij onze inspanningen om onze buren te helpen!", aldus het bestuur van de moskee.

Lees ook: Moslims verbreken vasten in kerk in Barcelona (video)

De burgemeester van Edmonton en de plaatselijke senator hebben deze blijk van solidariteit tussen de twee religieuze gemeenschappen toegejuicht. Sinds begin 2022 zijn verschillende steden in het land getroffen door extreme koude, waaronder Edmonton, waar in de eerste week van januari temperaturen van rond -35 graden werden gemeten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team