Zoeken

Situatie daklozen in Marokko zorgwekkend

17 januari 2021 - 22:00 - Marokko

©

De situatie van daklozen in Marokko is zorgwekkend. De afgelopen dagen zijn twee mensen door de winterkou overleden. Een andere dakloze raakte besmet met het coronavirus en kreeg geen hulp van de lokale autoriteiten.

Op de esplanade van de Al-Massira moskee in Rabat vonden voorbijgangers een dakloze die hevig aan het hoesten was. Zij brachten de man naar het ziekenhuis waar hij positief testte op het coronavirus. Toch liet het ziekenhuispersoneel de dakloze man gaan. Een dag later stierf hij op straat volgens website Hespress.

De kwetsbare situatie waarin daklozen zich bevinden, wordt met de dag erger. Nu met de kou, de coronaviruspandemie en de onverschilligheid van velen, is de situatie van daklozen schrijnend.

Voorzitter Nisrine Louzi van de organisatie ‘Nous sommes tous avec vous’ vertelt dat aan het begin van de gezondheidscrisis de autoriteiten de daklozen hebben gehuisvest. Slaapplekken werden gecreëerd in scholen en openbare centra voor de kwetsbaren. Maar dat is gaandeweg veranderd.

Voor Louzi is het onbegrijpelijk dat de daklozen geen aandacht krijgen van de politiek. "Dat daklozen op deze manier worden genegeerd, is omdat ze niet zullen gaan stemmen," denkt ze. De hulp die de daklozen nu krijgen, zijn kleinschalig en niet voldoende. "Meestal worden deze mensen alleen geholpen voor het ’zie je mij helpen?’ effect." Volgens haar kunnen de kwetsbaren niet rekenen op de hulp van de samenleving.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team