Zoeken

Amersfoortse visboer Abdeilah deelt 150 gratis maaltijden uit

8 mei 2021 - 11:20 - Gemeenschap

©

Visboer Abdeilah Elbouzrute verdeelde afgelopen zondag 150 tasjes met maaltijden in zijn viswinkel in het Amersfoortse Soesterkwartier. Een solidariteitsactie bestemd voor mensen die het niet breed hebben, in lijn met de geest van de vastenmaand Ramadan.

Abdeilah’s dochter en wat vriendinnen kwamen op het idee. Ze wilden zich inzetten voor mensen die het moeilijker hebben door de coronacrisis. Elbouzrute zette meteen een actie op touw om gratis maaltijden weg te geven in zijn Viswinkel de Soester. Hij deelde maaltijden uit aan iedereen die het kon gebruiken en niet alleen aan moslims.

In de maaltijdpakketten zat niet alleen vis. "Ik heb gezorgd voor een mix. Er zat kip in, een stukje vis, wat rijst en fruit. We hebben zelf spullen ingekocht, maar ook donaties gekregen van mensen die mee wilden helpen", zegt Abdeilah aan het AD. Het liep zondagmiddag niet meteen storm voor de gratis pakketten. "Ik ben tegen het einde van de dag maar instanties gaan bellen om alle maaltijden kwijt te raken. Wat er uiteindelijk niet is opgehaald hebben we langsgebracht bij een crisisopvang en twee moskeeën, dus we zijn het wel kwijtgeraakt." Hij denkt dat sommige mensen zich schamen om hulp te aanvaarden. "Een mevrouw vertelde een heel verhaal waarom ze de maaltijd kwam halen. Maar dat was helemaal niet nodig. Ik geef het gewoon. Mensen zijn me echt geen uitleg verschuldigd."

Ze maakten gebruik van Facebook om het initiatief aan te kondigen en te verspreiden. Daar kwamen een groot aantal positieve reacties op. Elbouzrute zag dat zijn actie op veel sympathie kon rekenen. "Ik heb hele leuke reacties gekregen. Mensen vonden het een goed initiatief."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team