Zoeken

Arrestatie drugsbaronnen die opereren tussen Marokko, Spanje en Frankrijk

30 september 2022 - 12:00 - Wereld

©

Twee drugshandelaren die tussen Marokko en Frankrijk opereren, werden deze zomer in Spanje en Dubai gearresteerd. Beiden staan op de "nationale lijst van leiders" van Franse drugshandelaren die worden gezocht door het anti-fraudebureau (Ofast).

Gabin Feriolo is al meer dan 10 jaar op de vlucht. Hij en Tarik Kerbouci werden gearresteerd nadat in de afgelopen jaren twee gecodeerde berichten (EncroChat en Sky ECC) waren ontdekt en geanalyseerd, samen met honderdduizenden berichten die werden uitgewisseld tussen drugshandelaars uit de hele wereld, meldt Le Journal du Dimanche.

Lees ook: Marokkaanse politici op vakantie in Spanje op kosten van drugsbaronnen

Feriolo werd half juli door de Guarda Civil gearresteerd toen hij uit het vliegtuig stapte op de luchthaven van Málaga. De drugshandelaar, meer dan 50 jaar oud, die de Franse markt zou bevoorraden vanuit Marokko en de Costa Del Sol en die met zijn Marokkaanse partner in Casablanca woonde, werd overgedragen aan de Franse autoriteiten en eind augustus gearresteerd.

Lees ook: Arrestatie drugsbaron "Tarik de Nederlander"

De tweede verdachte, de 37-jarige Tarik Kerbouci, werd op 25 juli in Dubai gearresteerd. Dit gebeurde enkele weken nadat Ofast-directeur Stéphanie Cherbonnier naar het emiraat was afgereisd. Hij stond al op de top 50-lijst van gezochte verdachten van Ofast, enkele weken voor de recordvondst van 3,3 ton cocaïne bij Marseille in februari 2020. Kerbouci, bijgenaamd "Bison", wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een van de grootste cocaïnevangsten in Europa.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team